Zoek
Sluit dit zoekvak.

Praktische informatie

Praktische informatie

Praktische informatie

Ziekmelden

Mocht uw kind ziek zijn, dan is het belangrijk dat we dat zo snel mogelijk, en in elk geval voor 08.30 uur van u weten. U kunt dit doorgeven aan de leerkracht, of aan de receptie (020-6120177). De groepsleerkrachten houden een absentielijst bij en zullen u zo nodig benaderen als uw kind zonder bericht niet op school verschijnt.

Schooltijden

De Kinkerbuurt heeft geen continurooster. Dit houdt in dat de kinderen tussen de middag een uurtje middagpauze hebben.

Wij werken volgens de volgende schooltijden:
Maandag t/n vrijdag van 08:30 tot 11:45 uur en van 12:45 tot 14:30 uur

Er is elke dag tussenschoolse opvang tussen 11.45 en 12.45 uur. Ouders kunnen een contract afsluiten voor de overblijf voor één of meerdere dagen per week. Incidenteel overblijven met betaling via een strippenkaart is ook mogelijk. Inschrijven kunt u doen bij Sandra Wouters of bij Zainab Abdulaziz, onze TSO-coördinatoren. Zij zijn ook te bereiken op de TSO mobiel: 06-83604516 of per email: sandra@kcdekinkerbuurt.nl. Wanneer uw kind deelneemt aan de overblijf, moet er een informatieblad worden ingevuld en bij de TSO worden ingeleverd vóór 1 september. Dit is een voorwaarde om uw kind te laten overblijven. Het is belangrijk dat de TSO-medewerkers weten waar u te bereiken bent tussen de middag, of uw kind met andere kinderen mee mag, etc.

Vrije dagen

Schoolvakanties schooljaar 2023/2024

Herfstvakantie 23 oktober t/m 27 oktober 2023
Kerstvakantie 22 december vanaf 11.45 uur t/m 5 januari 2024
Voorjaarsvakantie 16 februari t/m 23 februari 2024
Paasweekend 28 maart t/m 1 april 2024
Meivakantie 29 april t/m 10 mei 2024
2e Pinksterdag 20 mei 2024
Zomervakantie 19 juli vanaf 11.45 uur t/m 1 september 2024

Studiedagen schooljaar 2023/2024

13 oktober 2023
7 november 2023
13 december 2023
17 januari 2024
28 en 29 maart 2024
24 en 25 juni 2024

Ouderbijdragen

De Ouderraad beheerden samen met het Ouderfonds, de ouderbijdragen. De financiën van de Ouderraad en het Ouderfonds zijn samengevoegd en worden nu beheerd door de Stichting Vrienden van de Kinkerbuurtschool. De vrijwillige ouderbijdrage is een belangrijk potje voor de school. Met de ouderbijdrage worden de belangrijke extra’s gefinancierd die onze school speciaal maken en waar de school zelf geen budget voor krijgt, zoals bijvoorbeeld ons Sinterklaas-, Kerstfeest, Keti Koti, Eid al Fitr en het Totaal Theater. Daarnaast heeft het ouderfonds afgelopen jaar o.a. bijgedragen aan het afscheid van groep 8, de schaatslessen op het Museumplein en de pilot van Snappet.

Stichting vrienden van de Kinkerbuurt is opgericht om deze belangrijke extra’s uitgaven financieel mogelijk te maken via werving van subsidies, sponsoring en andere fondsen. Ieder jaar wordt een aantal doelen vastgesteld in overleg met de ouders en de school. Hoe de stichting dit wil bereiken en organiseren is vastgelegd in het Organisatieplan.

De hoogte van de vrijwillige bijdrage is vastgesteld voor 2022-2023 op € 60,- per kind. Als uw kind na 1 januari instroomt, betaalt u minder.

Leerlingenraad

De leerlingen hebben invloed op het onderwijs en de omgeving. Er is een leerlingenraad met vertegenwoordigers van groep 5-7 die één keer per maand vergadert. Daarnaast hebben leerlingen van onze school zitting in de raad van de Vreedzame Wijk.

Medezeggenschapsraad

De medezeggenschapsraad (MR) is een vertegenwoordiging van ouders en personeelsleden. Zij bestaat uit vier ouders en vier leerkrachten die tweejaarlijks worden gekozen door ouders en leerkrachten. De (wettelijk voorgeschreven) MR houdt zich bezig met officiële plannen en voorstellen van het schoolbestuur en de school. In het medezeggenschaps-reglement staat omschreven over welke zaken zij een instemmings- dan wel een adviserende bevoegdheid heeft. De MR kan ook op eigen initiatief onderwerpen die school betreffen aan de orde stellen. Zij is bevoegd voorstellen te doen aan school en/of bestuur en standpunten kenbaar te maken.

Onze MR is bereikbaar via: KCDK-MR@kcdekinkerbuurt.nl.

Bezetting MR 2023-2024:

Oudergeleding
Atze Zwirs
Frans Versloot (secretaris)
Marcia Sieberd (voorzitter) 

Personeelsgeleding
Ceciel van Groenestijn
Liesbeth ter Braak
Maarten Sips
Frederique Blijdenstein

Naast de medezeggenschapsraad is er ook een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). In de GMR zijn leden (ouders en personeel) van alle scholen van AWBR vertegenwoordigd. De MR spreekt zich uit over het beleid op school, de GMR spreekt zich uit over het beleid van het schoolbestuur. De GMR is te bereiken via gmr@awbr.nl.

Ouderraad

De ouderraad (OR) wordt gevormd door de klassenouders. Dit zijn per groep twee ouders die hun groep vertegenwoordigen. De klassenouders worden gekozen op de eerste ouderavond in september. Eén van hen neemt ook deel aan de ouderraadvergaderingen. De raad vergadert ongeveer eens per twee maanden. Aan deze vergaderingen neemt ook een teamlid deel, zodat er directe communicatie is tussen team en OR. Er worden praktische onderwerpen besproken die de ouders bezighouden. Het team of de OR kunnen ook onderwerpen inbrengen. Ouders kunnen de klassenouders aanspreken als ze iets willen inbrengen in de OR. De klassenouders en de OR spelen daarnaast een belangrijke rol in het praktisch ondersteunen van het team bij de extra activiteiten in de klas en daarbuiten zoals de uitstapjes van een groep, de luizencontrole na de vakantie, de jaarlijkse schoonmaak, de keuzemiddag, terugkerende feesten en schoolreisjes.

Ouderfonds

Wat is het Ouderfonds?

Het Ouderfonds draagt zorg voor de (vrijwillige) ouderbijdrage van uw kind. Dit fonds wordt beheerd door de ‘Stichting Vrienden van de Kinkerbuurtschool’. Deze stichting wordt bestuurd door ouders van KC De Kinkerbuurt op vrijwillige basis (dus onbetaald). Het bestuur komt minimaal 6 keer per jaar bij elkaar.

Elk jaar vraagt het Ouderfonds namens de school om een ouderbijdrage. Met deze bijdrage worden verschillende activiteiten mogelijk gemaakt die voor onze kinderen heel belangrijk zijn, zoals Sinterklaas, Kerstmis, Totaaltheater, Eid-al-fitr en Keti Koti. Maar ook de aanschaf van buitenspeelgoed, muziekinstrumenten en (educatieve) spellen voor in de klas betaalt zij.

De ouderbijdrage is niet verplicht. Maar zonder deze bijdrage zouden de extra activiteiten niet mogelijk zijn. De activiteiten die betaald worden uit het ouderfonds zijn voor alle kinderen, ook als u niet heeft betaald. Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk ouders betalen.

Betalen ouderbijdrage

De ouderbijdrage is 60 euro per kind. In vergelijking met andere basisscholen in Amsterdam is dat laag. Als u meer wil geven, dan kunt u dat bedrag natuurlijk verhogen naar bijvoorbeeld 100 euro per kind. U steunt daarmee het ouderfonds dat met dit geld belangrijke extra’s voor de kinderen mogelijk kan maken. Aan het begin van het schooljaar ontvangt u een betaalverzoek per kind via Parro. U kunt ook zelf een bedrag overmaken via Stichting Vrienden van de Kinkerbuurtschool, onder vermelding van de naam en groep van uw kind(eren). Het IBAN-nummer is: NL31 INGB 0004 8805 99 Als u de ouderbijdrage niet kunt betalen, dan willen we u vragen of u een lager bedrag – bijvoorbeeld 30 euro per kind – wil betalen. Alle beetjes helpen. Als u een stadspas heeft, dan kunt u daarmee betalen. Neem daarvoor contact op met Joca Jongbloed (conciërge).

Heeft u vragen of ideeën?

Heeft u vragen over het Ouderfonds of de ouderbijdrage? Of heeft u een goed idee waar het geld aan besteed kan worden? Spreek één van ons gerust aan op school, of stuur een mail naar: Kees Huibregtse (kees.huibregtse@alpinegrovepartners.com).

Wie zijn wij? 

De bestuursleden van Stichting vrienden van KC de Kinkerbuurt, schooljaar 2023/2024:

Kees Huibregtse (7A), penningmeester ouderfonds
Willemijn van den Berg (5B en 8A), algemeen bestuurslid
Diede Boom (3/4B), leerkracht en algemeen bestuurslid
Maja Cesnovar (5A) algemeen bestuurslid 
Judith Veraart (3/4 A en 6A), algemeen bestuurslid

NIEUWS

Nieuwsbrief

Elke vrijdag wordt er door een fantastisch team van ouders een nieuwsbrief gemaakt. In deze nieuwsbrief staan nieuwtjes, uitjes, interviews en nog veel meer.

Agenda