Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aanbod

Aanbod

Aanbod

Iedereen leert

Op onze school leert iedereen: leerlingen en team. Bij de leerlingen richten we ons heel nadrukkelijk op alle gebieden. We stellen hoge eisen op het cognitieve gebied (bijvoorbeeld taal, rekenen, wereldoriëntatie, Engels), op het sociaal-emotionele (bijvoorbeeld hoe werk je goed samen, hoe ga je om met conflicten) en op het gebied van creativiteit, techniek en sport. Op die manier leren kinderen om te gaan met verschillen tussen mensen, waar ze goed in zijn, wat hun minder sterke kanten zijn, waarin ze anders zijn dan anderen en hoe ze daar mee om kunnen gaan.  

Het team leert van elkaar: in de dagelijkse gesprekken, door elkaar in de klas te observeren, en op gezamenlijke studiedagen. Daarnaast blijven we individueel in ontwikkeling via vakliteratuur, cursussen en opleidingen. Kennen en gekend worden Kindcentrum de Kinkerbuurt is een school waar een veilig sociaal klimaat heerst en waar creativiteit een belangrijke rol speelt. We gaan respectvol met elkaar om door elkaar ruimte te bieden en naar elkaar te luisteren. Doordat we ons richten op alle vakgebieden, kunnen alle kinderen (maar ook team en ouders) hun talenten laten zien. Dat kan een creatief of muzikaal talent zijn, een reken- of taaltalent, maar ook organisatorisch of sociaal talent.  De leerlingen krijgen tweemaal per week bewegingsonderwijs en om de week beeldende vorming van een vaste vakdocent. Om je eigen en elkaars talenten te leren kennen, organiseren we veel.

Keuzemiddagen

Op de keuzemiddagen worden er verschillende knutsel-, kook-, cultuur- of sportactiviteiten aangeboden. In kleine groepjes van jong en oud door el – kaar heen, werken de kinderen daarbij samen. Eenmaal per jaar maken alle groepen samen één grote theaterproductie, het Totaal Theater, waarbij alle kinderen een rol op het podium spelen. Muziek, zang, dans, toneel, decors en attributen zijn gemaakt door leerlingen en leerkrachten, waarbij de nadruk ligt op samenwerking tussen de verschillende groepen.  

Meerdaagse schoolreisjes

Meerdaagse schoolreisjes vanaf groep 3 stimuleren het groepsgevoel, de zelfstandigheid en de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden. Naast respect binnen de school willen we respect bevorderen tussen kinderen en de bewoners van de buurt. We werken samen met maatschappelijke instanties in de buurt zoals: verzorgingstehuis, andere scholen, bibliotheek, sportbuurtwerk, theaters, jongerenopvang, buurtwinkels, bedrijfjes, verenigingen. 

Bewegingsonderwijs

Bewegingsonderwijs (Bewo) heeft daarnaast ook een groot aandeel in ons curriculum. De kinderen van groep 3 t/m 8 krijgen twee keer per week gym van een vakleerkracht. De onderbouw gaat drie tot vier keer per week gymmen in het speellokaal. De kinderen van groep 2 krijgen daarnaast wekelijks gymles van de vakdocent in de grote gymzaal. Bewegingsonderwijs op ons Kindcentrum wil kinderen uitdagen tot bewegen en laten ontdekken wat hun bewegingsmogelijkheden zijn. De school wil kinderen ontwikkelen in hun vaardigheden door een breed en gevarieerd aanbod van bewegingsactiviteiten. Bovendien willen wij kinderen enthousiast maken voor een sportief leven. Om in het bewegen te groeien moet het kind zich in de gymles veilig en vertrouwd voelen. In overleg met de leerkracht en ouders bestaat de mogelijkheid om Motorische Remedial Teaching te volgen om kinderen extra ondersteuning te bieden. Gym is iets dat je samen met de andere kinderen van je groep doet, in elke les wordt er impliciet en expliciet aandacht besteed aan het samenwerken.

Beeldende vorming en techniek

De kinderen van Groep 3 t/m 8 krijgen één keer per twee weken ‘BeVo’ (Beeldende vorming & techniek) van onze vakleerkrachten Marieke en Annelot. In een apart groot BeVo-lokaal krijgen de groepen les in onder andere boetseren, papier maché, etsen, linoleumdrukken en houtbewerking.

De andere week verzorgt de groepsleerkracht een tekenles. In de groepen 1 en 2 wordt dagelijks aandacht aan de creatieve vorming besteed. Ook wordt in de onderbouw er elk jaar een speciaal techniekthema georganiseerd, hetzij rond ‘constructie’, hetzij rond bouwen.

Feesten

Op onze school worden feesten enthousiast gevierd. Eid al Fitr en Keti Koti zijn feestdagen vol workshops en lekkere hapjes. Ook het Sinterklaasfeest wordt uitgebreid gevierd; Sint met zijn gekleurde Pieten wordt toegezongen door alle leerlingen tezamen en daarna is er nog in elke klas een eigen viering. Met Kerst is er in elke groep een kerstdiner. Voor de ouders is er tegelijkertijd een kerstmarkt waarop hapjes, drankjes en kerstfoto’s worden verkocht. De opbrengst hiervan is bestemd voor een goed doel. Door deze feesten die we samen organiseren ontstaat er een hechte band tussen leerlingen, team en ouders van de school en de voorschool. 

Het geheel van alle bovenstaande activiteiten bevordert het actieve burgerschap van onze leerlingen en hun sociale integratie in de maatschappij. 

NIEUWS

Nieuwsbrief

Elke vrijdag wordt er door een fantastisch team van ouders een nieuwsbrief gemaakt. In deze nieuwsbrief staan nieuwtjes, uitjes, interviews en nog veel meer.

Agenda